Horké vafle a ušité sny - Härjegard, Karin (Metafora, 2024)
Švédský feel-good román, v němž sledujeme dvě dějové linky: osud Heleny, jež v současnosti čelí nelehkým životním výzvám, a Hildy, majitelky horské vaflárny, která v 70. letech sbírá odvahu jít za svým snem. Dělí je sice víc než padesát let, ale pojí je láska k horám a touha po svobodě. Dokážou změnit směr, kterým se jejich životy doposud ubíraly?
Keywords: Romantika, romány pro ženy; Společenské romány; Světová současná beletrie