Zrozeni k chůzi Proč a jak chodíme po dvou - Earls, James (Grada, 2021)
Schopnost chodit vzpřímeně na dvou nohách je jednou z hlavních vlastností, která nás odlišuje jako člověka, a přesto důvody jejího vývoje zůstávají mezi vědci tajemstvím. V knize Zrozeni k chůzi autor James Earls zkoumá záhadu evoluce chůze tím, že popisuje složité mechanismy, které nám umožňují efektivní chůzi po dvou nohách.
Keywords: Sport; Fitness a kondice