Smrtelný hřích Trpělivost přetekla, na pokání je pozdě - Grundová, Maria (Metafora, 2021)
V bývalém lomu na jednom ze švédských ostrovů je nalezena mrtvá dívka, která spáchala sebevraždu. Krátce poté má komisařka Sanna se svou novou kolegyní Eir vyšetřit brutální vraždu. Obětí je movitá majitelka místního antikvariátu. Zdá se, že mezi její vraždou a sebevraždou mladé dívky je spojitost. A na další oběť není třeba dlouho čekat...
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Krimi, detektivky