Život byl pes - Rytířová, Helena (Cosmopolis, 2020)
Voříšek jménem Život vypráví své vtipné i dojemné "psí" paměti a díky svým zážitkům nám předává spoustu drobných poselství. Poznáte jeho psí teritoria - psí zeď nářků, psí bulvár, ale i psí štamgasty letenské hospůdky a bezdomovce. Jeho svět se ale točí kolem paničky. Je její kumpán, kamarád do nepohody, odraz její povahy, je její Život.
Keywords: Česká současná beletrie; Humor, satira