Památky a povodně Prevence a sanace - Nedvědová, Klára (Grada, 2020)
Problematika protipovodňové ochrany kulturního dědictví stále leží poněkud na okraji zájmu. Kniha Památky a povodně proto představuje informace a metodické postupy, které lze uplatnit při plánování a uskutečňování protipovodňové ochrany památkově chráněných a jinak cenných objektů i provádění sanačních opatření v případě jejich poškození.
Keywords: Stavebnictví