Základy mantrailingu Výcviková příručka pro začátečníky - Satora, Lubomír (Grada, 2020)
Mantrailing - tedy vyhledávaní osob podle individuálního pachu - je trochu jiná metoda výcviku. Psovod využívá vrozené schopnosti psa najít pachové stopy. Nesnaží se mu vnutit "lidský" pohled na věc, psa plně respektuje, snaží se mu porozumět a spolupracovat s ním tak, aby pes ve výsledku splnil to, co se od něho očekává a našel pohřešovanou osobu.
Keywords: Zahrada, zvířata, příroda; Chovatelství