Zápisník Dory Maarové Žena, která uhranula Picassovi a sama se zapsala do dějin umění. - Benkemounová, Brigitte (Metafora, 2020)
Uznávaná fotografka, malířka, básnířka, členka surrealistické skupiny. To vše byla Dora Maarová kromě toho, že jednoho dne potkala Pabla Picassa a stala se jeho milenkou. Novinářka Brigitte Benkemounová odhaluje pomocí nalezeného zápisníku život slavné umělkyně, její vztahy s osobnostmi bohémské Paříže a úsilí, které věnovala umění.
Keywords: Biografické romány; Memoáry, osobnosti a osudy; Světová současná beletrie