A v srdci láska - Parrettová, Favel (Metafora, 2020)
Eva a Máňa - jednovaječná dvojčata, dvě poloviny jednoho srdce. Stačí jediný osudný dotek velkých dějin a odstředivá síla sestry navždy rozdělí. Jejich pouto se ale nepřetrhne. Vyprávěním jejich vnoučat vzniká komorní rodinný příběh z Prahy a z Melbourne 80. let. Dokáže černé divadlo, dvě babičky, dědeček a dvě děti překonat všechny bariéry světa?
Keywords: Beletrie; Historické romány; Světová současná beletrie