Milenci svobody: Beauvoirová a Sartre Velikáni francouzské literatury. Myslitelé. Milenci. - Monteil, Claudine (Metafora, 2020)
Navýsost svobodný milostný vztah Jeana-Paula Sartra a Simone de Beauvoir ve své době provokoval. Jejich myšlenky revoltovaly proti jakémukoli bezpráví a nesvobodě. Dnes už patří k nejvýznamnějších myslitelům 20. století, ale kdysi byli také zranitelnými lidmi z masa a krve, kteří měli své touhy, bolesti i špatné stránky. A patřili k sobě.
Keywords: Biografické romány; Memoáry, osobnosti a osudy; Světová současná beletrie