Záhada run Pradávné tajemství Vikingů - Ramirezová, Janina (Bambook, 2020)
Svět Vikingů je plný záhad. Od hádanek vyrytých ve starých runách až po příběhy o skrytých pokladech. Alva je zvědavá, divoká, odvážná a chce být vyšetřovatelkou jako její strýc Magnus. Chce to tak moc, že se za záhadou vydá uprostřed noci do hor, jen v doprovodu svého věrného vlka Fena. Jenže její nález vyvolá jen další otázky.
Keywords: Beletrie pro děti; Dobrodružství, napětí, fantasy