Panenka Přináší všem jen zkázu a smrt - Sigurđardóttir, Yrsa (Metafora, 2022)
Když matka s dcerou najdou v moři starou panenku, netuší, že se samy chytily do vražedné sítě. Druhý den ráno je matka mrtvá, panenka pryč a události, které její nález spustil, budou doznívat ještě o mnoho let později... Královna severské krimi Yrsa Sigurðardóttir splétá nový strhující případ oblíbené dvojice vyšetřovatelů - Freyji a Huldara.
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Krimi, detektivky