Ženy, muži a jiné básně - Burian, Jan (Galén, 2008)
Pečlivě komponovaná sbírka básní spisovatele, hudebníka a moderátora Jana Buriana představuje svébytný, vyzrálý a v básnické tradici zakotvený hlas současné české poezie. Burian ve svých verších předestírá celou škálu ženských a mužských typů, osudů, životů..., v nichž se můžeme najít všichni. Jde o mimořádně čtivou a sdílnou poezii, jaká u nás dnes vzniká jen zcela výjimečně.
Keywords: Česká současná beletrie