Malá diferenciální diagnostika v pediatrii - Lebl, Jan (Galén, 2012)
"Mám těch našich písniček naskládáno v hlavě hodně a jako s dědictvím otců s nimi též zacházím. Vážím si jich jako vzácné relikvie tvořivého génia mých předků a krajiny, v níž jsem se narodil a kam patřím, a mám je všechny stejně rád." Tolik slova horňáckého zpěváka Luboše Holého, jedné z nejvýznamnějších osobností moravského folkloru. V roce 1988 vydal vynikající album Luboš Holý zpívá písně z Horňácka a moravskoslovenského pomezí, a to se teď vůbec poprvé objevuje v reedici na kompaktním disku. Za doprovodu cimbálových muzik Martina Hrbáče, Jaroslava Čecha a CM Technik nabízí Luboš Holý výběr nejpůsobivějších písní svého bohatého repertoáru. Cimbalista Jan Rokyta charakterizoval jeho zpěv takto: "Lubošův hlas - bohatýrský tenorbaryton - je solitérem; drahokamem, jenž nemá ve folklorním světě dvojčete: tmavý, hebký, mužný, ohebný, přitom oslovující a zároveň vyklenutý, rovný a čistý."
Keywords: Lékařské obory