Anestezie a pooperační péče v cévní chirurgii - Michálek, Pavel (Galén, 2012)
Monografie je určena lékařům a ostatnímu zdravotnickému personálu, který se věnuje péči o pacienta v oblasti cévní chirurgie. Obecná část knihy popisuje základní poznatky z anatomie, fyziologie a patofyziologie oběhového systému, farmakologii látek používaných v perioperační péči, základy monitorace pacienta, použití zobrazovacích metod a technik regionální anestezie u výkonů cévní chirurgie. Speciální část pak obsahuje detailní popis anesteziologických technik k jednotlivým výkonům cévní chirurgie a zásady pooperační péče u těchto operací. Publikace je doplněna bohatou obrazovou dokumentací.
Keywords: Chirurgie, ortopedie, traumatologie