Dáma z dobré rodiny Alva Vanderbiltová, žena v rukavičkách, která změnila svět - Fowlerová, Anne, Therese (Metafora, 2019)
Mecenáška, vizionářka, bojovnice za ženská práva, a především sebevědomá žena, která se nenechala svázat konvencemi. To byla Alva, žena, která založila mimo jiné Metropolitní operu a požádala o rozvod, když odhalila manželovu nevěru. To vše na pozadí bouřlivě se rozvíjejícího New Yorku během tzv. Pozlaceného věku přelomu 19. a 20. století.
Keywords: Biografické romány; Historické romány; Memoáry, osobnosti a osudy; Skutečné příběhy; Světová současná beletrie