Disciplína je osud - Ryan, Holiday (Nakladatelství Audiolibrix, 2023)
Život podle předem stanovených pravidel, v němž panuje řád a rutina - to nezní moc přitažlivě. Moudrost vyprávěná velkými muži a ženami historie však hovoří o disciplíně jako o způsobu života, v němž se cílevědomému člověku daří. Kouzlo disciplíny tkví v detailech - špičkový basketbal začíná u dobře zavázaných bot, ale také u schopnosti zamilovat si rutinu a trénink. Čas začít je TEĎ. Začít musíte tím nejtěžším, na co se těšíte nejméně. Ne s nevolí, nýbrž svižně a s nadšením, s tělem a myslí připravenými na tvrdou práci. Ostatní jsou na to příliš slabí a vyděšení. To je jejich problém, ale vaše příležitost. Protože zde můžete zvítězit. Druhá ze čtyř knih série o stoických ctnostech ODVAHA - DISCIPLÍNA - SPRAVEDLIVOST - MOUDROST Co mají společného Lou Gehrig, Antoninus, Marcus Aurelius, Angela Merkelová, Alžběta II. a Seneca? Sebekázeň, vrostlou do jejich charakteru tak pevně, že se zdá, že se s ní narodili. Nenechte se mýlit. Disciplína je ctnost, kterou si musíme zvolit, pěstovat a denně rozvíjet. Tak se náš život může stát dobrodružstvím, jehož otěže držíme pevně v rukou a které nám i druhým přináší uspokojení a užitek. "Vynikající výčet ctností a hodnot, podle kterých musí žít každý dobrý leader v současném světě." - Admirál James Stavridis, bývalý 16. vrchní velitel spojeneckých sil NATO
Keywords: Filozofie