Přechytračte svůj mozek - Daniel, T., Willingham (Nakladatelství Audiolibrix, 2024)
V tomto převratném, komplexním a přístupném průvodci o tom, jak se mozek učí, se dozvíte, jak studovat efektivněji a účinněji, jak se zbavit stresu při zkouškách a především jak si učení užívat. Při studiu máme tendenci soustředit se na úkoly, které můžeme nejsnáze ovládat, jako je zvýrazňování a opakované čtení, ale tyto postupy poskytují pouze iluzi mistrovství. Jak vysvětluje Dan Willingham, profesor psychologie a autor bestsellerů, znalost není totéž co porozumění. Tato kniha je ideální pro učitele a studenty všech věkových kategorií a přináší reálné postupy a nejnovější výzkumy o tom, jak trénovat mozek pro lepší učení. Každá kapitola poskytuje jasné a konkrétní strategie a zároveň vysvětluje, proč tradiční studijní postupy nefungují. Kniha je podložena vědecky ověřenými praktickými radami a je dokonalým průvodcem pro zlepšení známek a hlubší pochopení síly našeho vlastního mozku.
Keywords: Rodičovství