Střípky života - Gmentová, Eva (E.G. Solution, 2023)
Kniha fejetonů, které vznikaly během let 2019 až 2023 a které jsou poznamenané dobou, kdy vznikaly. Fejetony jsou plné zamyšlení nad tím, jak silně funguje psychika, že životní situace nás učí, jak žít a jak jít dál, a že nám do cesty přicházejí situace, které nás mají poučit a posunout. Stejně je to s lidmi - nikoho nepotkáváme náhodou, každé setkání má důvod a v důsledku je to zase o naší mysli, přáních, pocitech a straších, které můžou za to, co se s námi děje. Ale hlavně je kniha o věcech mezi nebem a zemí, které neumíme pojmenovat, ale potřebujeme si je uvědomit, abychom pochopili. Protože cesta životem je cíl, ne smrt a konec.
Keywords: Česká současná beletrie