Delikvence Analýza produktů činnosti delikventní subkultury jako diagnostický a resocializační nástroj - Škoda, Jiří (Grada, 2019)
Monografie vychází ze zkušeností autorů z práce s delikventy ve věznicích a výchovných ústavech. V tomto prostředí dochází k náročným, často dramatickým životním situacím. Reakce delikventů se promítají i do jejich výtvarné činnosti a písemných projevů. Rozbor těchto materiálů má značný potenciál jak v diagnostice, tak v resocializaci odsouzených.
Keywords: Psychologie odborná