Diagnóza Londýn - Eva, Hnízdová (Galén, 2020)
V této útlé knížce je zaznamenán příběh české lékařky Evy Hnízdové, která se v době normalizace rozhodla k emigraci do Velké Británie. V Londýně pak téměř třicet let působila jako rodinná doktorka. Útrapy odchodu z komunistického Československa a těžké začátky za "Kanálem" jsou dnes, v době otevřených hranic a volného pohybu osob, minulostí. Ale právě proto stojí za to její příběh číst. Připomíná, jak nesmyslný tehdejší režim u nás byl a jakou odvahu a píli museli prokázat ti, kteří chtěli na Západě začít nový život.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy