Strážce nádrže - Svěrák, Zdeněk (Cosmopolis, 2018)
Správce nádrže je příběh o hrázném, který pravidelně posílá písemná hlášení na Ředitelství povodí. Jednoho dne se dozví, že musí ze svého místa odejít a je pověřen, aby za sebe našel náhradu. Ve svých dopisech podává informace nejen o stavu nádrže Magda a o snaze najít vhodného nástupce, ale také o tom, co prožívá ve svém soukromém životě...
Keywords: Česká současná beletrie; Humor, satira