Iluze pravdy Pravda je to, čemu jste ochotni uvěřit... - Vaněček, Michal (Cosmopolis, 2019)
V nedaleké budoucnosti je šéf odboru kybernetické kriminálky, plukovník Marek, téměř proti své vůli zatažen do spletité hry, v níž zjišťuje, že pravda prakticky neexistuje. Že téměř všechno, co se dá najít na internetu, prochází důslednou kontrolou, úpravami a zkreslováním. Kam až může zajít manipulace s informacemi?
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Česká současná beletrie