Empowerment v sociálnej práci Nová metodológia práce so sociálne exkludovanými - Kolektív, autorov (Grada SK, 2025)
Empowerment (zmocnenie) je proces posilnenia osobnej, interpersonálnej a politickej sily prostredníctvom ktorej môžu jednotlivci, skupiny a komunity zlepšiť svoju životnú situáciu. Autorský tím sa venuje obyvateľstvu marginalizovaných rómskych sídiel, seniorom, mládeži, ako aj osobám s mentálnymi postihnutím.
Keywords: Psychologie; Psychologie odborná