Škola nie je výchovný tábor Inšpiratívna príručka plná učiteľských príbehov a trikov, ako vyriešiť problémové správanie žiakov v školách - Belešová, Mária (Grada SK, 2023)
Knihu tvoria skutočné príbehy učiteľov a situácie, s ktorými sa stretli počas svojej pedagogickej praxe. Príbehy sa týkajú problémových žiakov, detí s ADHD, autizmom či s poruchami správania. Nájdete v nej aj skúsenosti učiteľov so vzdelávaním rómskych detí a detí z rodín, v ktorých úradujú vulgarizmy, klamstvá, agresivita, alkohol a tabak. Je plná cenných rád, ako vyriešiť problémové správanie žiakov.
Keywords: Psychologie a pedagogika