Židovské hřbitovy a pohřbívání - Haidler, Achab, Jaroslav (Grada, 2019)
Dlouho očekávaná kniha Jaroslava Achaba Haidlera popisuje židovské pohřbívání a hřbitovy v Čechách a na Moravě. Poeticky, ale výstižně vysvětluje epitafy, znaky a symboly, židovský způsob pohřbívání i tajemné verše na náhrobcích. Nechybí ani židovské příběhy, básně a anekdoty. Vše je seřazeno v sedmi kapitolách tzv. "židovské" sedmičky.
Keywords: Literatura faktu; Architektura