Ve státním zájmu? : národnostní problematika ve středním školství meziválečného Československa - Němec, Mirek, 1971- (Pavel Mervart ; Filozofická fakulta Univerzity Jana Evangelisty Purkyně, 2020)
Výchovné a vzdělávací cíle středních škol v mnohonárodnostním Československu v letech 1918-1938.
Keywords: 1918-1939; vzdělávací politika -- Československo -- 1918-1939; střední školy -- Československo -- 1918-1939; národnostní menšiny -- Československo -- 1918-1939; národnostní otázka -- Československo -- 1918-1939; jazyková politika -- Československo -- 1918-1939; jazyk a vzdělávání -- Československo -- 1918-1939; kulturní dějiny -- Československo -- 1918-1939; educational policy -- Czechoslovakia -- 1918-1939; secondary schools -- Czechoslovakia -- 1918-1939; national minorities -- Czechoslovakia -- 1918-1939; national question -- Czechoslovakia -- 1918-1939; language policy -- Czechoslovakia -- 1918-1939; language and education -- Czechoslovakia -- 1918-1939; cultural history -- Czechoslovakia -- 1918-1939; Československo -- národnostní poměry -- 1918-1939; Czechoslovakia -- nationalities relations -- 1918-1939; monografie; monographs