Typokniha : průvodce tvorbou tiskovin - Blažek, Filip, 1974- (UMPRUM, 2020)
Publikace je určena studentům a začínajícím grafickým designérům, které provede základními principy tvorby tiskovin - brožur, knih, časopisů, katalogů, plakátů ad. Příručka se zaměřuje na efektivní sazbu a zlom, přináší přehled typografických pravidel, nabízí chytré postupy a rady usnadňující práci a věnuje se i korektuře a přípravě tiskových dat. Součástí projektu je web www.typokniha.cz, kde čtenáři najdou jak ukázky doporučeného nastavení aplikací, tak soubory usnadňující vytváření bezchybných podkladů pro tisk. Publikace vychází v grafické úpravě autora. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: typografie; grafická úprava tiskovin; typography; layout (printing); příručky; handbooks and manuals