Proč umění? - Dietrich, Linda; Freitagová, Martina, 1990-; Horák, Ondřej, 1976-; Kučerák, Michal; Raiterman, Jiří, 1977-; Somogyi-Rohonczy, Zsófia; Sugár, Zsófia; Šeborová, Silvie, 1981-; Tribulová, Barbora (Magnus Art, 2019)
Knížka nabízí více než třicet otázek a odpovědí, které se snaží postihnout současný stav výtvarného umění. V bohatě ilustrované publikaci odpovídají zástupci významných galerií z Česka, Slovenska, Maďarska a Německa na otázky týkající se současného i starého umění: Kdo je umělec? Je v umění dovoleno úplně všechno? Musím umění vždycky rozumět? Knížka pro všechny, kteří se nechtějí ztratit ve světě dnešního výtvarného umění, v galeriích nebo muzeích.
Částečně přeloženo
Obálkový podnázev: odpovědi na nejčastější otázky pokládané v galeriích
Vydáno v rámci projektu Máš umělecké střevo?
Keywords: výtvarné umění; moderní umění; umění a společnost; vnímání uměleckého díla; interpretace uměleckého díla; art; modern art; art and society; perception of art; art interpretation; populárně-naučné publikace; popular works