Tajemné π : lze provést kvadraturu kruhu? - Navarro, Joaquín, 1946- (Dokořán, 2018)
Autor nás seznámí s vlastnostmi tohoto čísla a způsobem dostupným i pro laiky vysvětlí jeho základní matematické charakteristiky. Provede nás historií čísla pí, příběhy matematiků, kteří jej studovali, praktickými aplikacemi i jeho odrazy ve světě kultury a umění. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Přeloženo z anglického překladu španělského originálu
Obálkový podnázev: lze udělat kvadraturu kruhu?
Keywords: Ludolfovo číslo; matematické výpočty; matematické vzorce; fyzikální vzorce; pravděpodobnostní metody; dějiny matematiky; Pi; mathematical calculations; mathematical formulae; physical formulae; probabilistic methods; history of mathematics; populárně-naučné publikace; popular works