Sága o životě a smrti Jana Bati a jeho bratra Tomáše - Ivanov, Miroslav, 1929-1999 (Euromedia Group, 2019)
Informace, materiály a fakta o osudech vůdců Baťovy firmy a životní příběh Jana A. Bati. Historie průmyslové obuvnické firmy Baťa ve Zlíně, společná cesta bratrů 1920-1932, osud firmy po roce 1932 pod vedením Jana A. Bati, válečné otřesy a osud podniků před a po znárodnění v letech 1939-1947, rodinné vztahy a spory v letech 1945-1962, osud rodiny Jana A.Bati a jeho podniky v Brazilii. Nové, neznámé materiály, svědectví, výpovědi a úvahy.
Keywords: Baťa, Tomáš, -- 1876-1932; Baťa, Jan Antonín, -- 1898-1965; Baťovy závody; 1918-1956; 1945-1948; 20. století; podnikatelé -- Česko -- 20. století; podnikatelé -- Brazílie -- 20. století; podnikání -- Česko -- 20. století; podnikání -- Brazílie -- 20. století; majetkové konfiskace -- Československo -- 1945-1948; businessmen -- Czechia -- 20th century; businessmen -- Brazil -- 20th century; business -- Czechia -- 20th century; business -- Brazil -- 20th century; confiscations -- Czechoslovakia -- 1945-1948; Zlín (Česko); Československo -- společnost a politika -- 1918-1956; Zlín (Czechia); Czechoslovakia -- society and politics -- 1918-1956; biografie; literatura faktu; biography; non-fiction