Emil Běžec - Kosatík, Pavel, 1962- (Knižní klub, 2019)
První ucelený životopis legendárního běžce Emila Zátopka. Vypráví o jeho dětství v početné rodině, o mládí v baťovském Zlíně, o době, kdy se u nás rodil běžecký sport, o respektovaných soupeřích i přátelích, o armádě a disciplině, o manželství a také o politice. Ale především a stále o běhání. Kniha je připomenutím osudu člověka, kterému se jako jedinému atletovi v historii světového běžeckého sportu podařil zlatý hattrick na olympijských hrách v roce 1952. Je potvrzením toho, že pokud děláte cokoliv na sto procent, není možné, abyste neuspěli, i když zrovna nezískáte olympijské zlato. A pod zátopkovským heslem Nemůžeš? Přidej! je také inspirací k amatérskému běhání nás všech. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: Zátopek, Emil, -- 1922-2000; 20. století; atleti -- Česko -- 20. století; běžci -- Česko -- 20. století; athletes -- Czechia -- 20th century; runners -- Czechia -- 20th century; biografie; biography