Vytváření věcí - Sterling, Bruce, 1954- (Vysoká škola uměleckoprůmyslová, 2019)
Kniha Bruce Sterlinga pojednává o historii a budoucnosti navrhování věcí z hlediska futurologických perspektiv designu. Sterling jako spisovatel science fiction dokáže pracovat s neologismy a v knize vytváří úžasná spojení moderních a starých technologií, nových kategorií objektů v sítích programovatelných systémů. Knížka je koncipována jako řez napříč různými obory designu. Zároveň je i futurologickou explikací a nabízí inspiraci jak studentům UMPRUM, tak veřejnosti, které není cizí pochopit technosociální proměny současnosti a blízké budoucnosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Název z obálky
Keywords: technologický rozvoj -- sociální aspekty; technika a společnost; sociální změna; technological development -- social aspects; technology and society; social change; eseje; essays