Kultura středověké Evropy - Le Goff, Jacques, 1924-2014 (Kulturní historie, 2020)
Syntéza. Dějiny regionu od 5. do 13. století a kulturní dějiny Evropy v daném období. Pohanské tradice a křesťanství. Materiální a duchovní život ve středověku.