Jak přežít léčení : veselé čtení o bolestech - Honzák, Radkin, 1939- (Mladá fronta, 2020)
Známý psychiatr se pokusil podívat na téma léčení závažné choroby s nadhledem vyplývajícím ze skutečně dlouholeté praxe a se sobě vlastním humorem. Vysvětluje, jaký by měl být vztah pacienta a lékaře, v čem je náš pohled na naši nemoc jiný než pohled našeho lékaře. Jak zvládnout stres a bolest a jak by měla nemocného podpořit rodina. To vše dovede autor podávat s bytostným optimismem, i když sám přiznává, že v reálném životě neplatí ani to, že jednou jsi dole a jednou nahoře. Nikdo ale na nás nemůže být horší, než to dokážeme my sami. Nakladatelská anotace.
Terminologický slovník
Keywords: zdraví a nemoc; lékař a pacient; nemoc -- psychologické aspekty; stres (psychologie); emoce; bolest; health and disease; physician and patient; disease -- psychological aspects; stress (psychology); emotions; pain; populárně-naučné publikace; popular works