Hranice smíchu : komika a vážnost ve středověké Evropě - Bažant, Vojtěch, 1987-; Šorm, Martin, 1990- (NLN, s.r.o., 2019)
Tato kniha vznikla ve snaze zjistit, jakými významy bylo gesto smíchu naplňováno ve středověké evropské kultuře. Zabývá se tématem komiky a vážnosti ve středověku, jejími sociálními a komunikačními významy.