Pandemie : od starověku po současnost : koronavirus přímo nezabíjí - Heller, Vojtěch (Petrklíč, 2020)
Kniha se věnuje historii pandemií, a to v kontextu světové koronavirové krize. V tomto ohledu také autor v textu shrnuje, co vše o tomto virovém onemocnění víme a ukazuje možnosti efektivní prevence proti koronaviru.
Keywords: pandemie; epidemie -- země světa; infekční nemoci; dějiny lékařství; SARS-CoV-2; Covid-19; prevence onemocnění; zdravotní stav obyvatelstva -- země světa; pandemy; epidemics -- countries of the world; infectious diseases; history of medicine; Covid-19 (disease); prevention of diseases; population health status -- countries of the world; populárně-naučné publikace; přehledy; popular works; surveys