Sametová revoluce : pád železné opony v komiksu - Ležák, Zdeněk, 1974- (Edika, 2019)
Publikace přibližuje mladé generaci nejen události roku 1989, ale celou problematiku komunistické totality. Úvodní textová část seznamuje čtenáře s politickými souvislostmi, které po 2. světové válce vedly ke vzniku východního bloku. Popisuje komunistické metody upevňování moci i vzdor proti totalitě v jednotlivých zemích. Následuje komiksová část, v níž nás tehdejší student vysoké školy provede celým revolučním rokem 1989.
Keywords: 1989; Sametová revoluce (1989 : Československo); Velvet revolution (1989 : Czechoslovakia); Československo -- dějiny -- 1989; Československo -- společnost a politika -- 1989; Czechoslovakia -- history -- 1989; Czechoslovakia -- society and politics -- 1989; populárně-naučné publikace; naučné komiksy; historické komiksy; popular works; nonfiction comics; historical comics