Kniha mytologie - Kellnerová Kalvachová, Lucie, 1975- (Euromedia Group, 2019)
Další titul ze série přehledových oborových publikací představuje zasvěcený úvod do studia mytologií. Nepochybně zaujme i všechny milovníky vypravěčského umění a skvělých příběhů. Využívá atraktivní formu mozaiky a prostřednictvím textů, doprovodných ilustrací a názorných schémat vytváří plastický svět mytologických příběhů a jejich hrdinů. Nabízí klíč k interpretaci jednotlivých příběhů a ukázky jejich uměleckého ztvárnění z různých období. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Obálkový podnázev: velké ideje jednoduše vysvětlené
Chronologické přehledy
Keywords: mytologie; mytologičtí hrdinové; mytologické postavy; mýty -- země světa; náměty, témata a motivy -- země světa; mythology; mythological heroes; mythological characters; myths -- countries of the world; themes and motives -- countries of the world; populárně-naučné publikace; obrazové publikace; popular works; pictorial works