Kulturní vetřelec : dějiny čtení, kalendárium - Trávníček, Jiří, 1960- (Host, 2020)
Kniha je zevrubným historickým přehledem dějin písma v kontextu čtení. Text mapuje související historické události od vynalezení písma až po digitální éru. Kalendárium je rozčleněno do šesti historických epoch se 700 relevantními událostmi.
Chronologický přehled
Keywords: dějiny četby; čtenářství -- dějiny; čtenářský vkus -- dějiny; dějiny knižní kultury; kulturní dějiny; history of reading; reader’s taste -- history; history of books and reading; cultural history; chronologické přehledy; chronological surveys