Móda a odívání v husitské době : materiály, textilní techniky, střihy a návody - Feyfrlíková Černá, Monika, 1989- (Grada Publishing, 2020)
Historie odívání a módy v českých zemích v období husitství. Důležitá pozornost je věnována textilním materiálům, doplňkům a oděvům jednotlivých společenských vrstev této doby.
Keywords: 15. století; středověká společnost -- Česko -- 15. století; dějiny odívání -- Česko -- 15. století; oděvy -- Česko -- 15. století; oděvní doplňky -- Česko -- 15. století; péče o tělo -- Česko -- 15. století; textilní materiály -- Česko -- 15. století; textilní techniky -- Česko -- 15. století; medieval society -- Czechia -- 15th century; history of clothing -- Czechia -- 15th century; clothes -- Czechia -- 15th century; clothing accessories -- Czechia -- 15th century; body care -- Czechia -- 15th century; textile materials -- Czechia -- 15th century; textile techniques -- Czechia -- 15th century; monografie; monographs