Jak zachránit západní civilizaci - Shapiro, Ben, 1984- (Leda, 2020)
V publikaci věnované příčinám současné krize západní civilizace autor připomíná důležitost hodnot, z nichž euroatlantická společnost vyrostla a které by neměla opouštět. Ben Shapiro v knize Jak zachránit západní civilizaci míří z pohledu dnešní krize Západu ke kořenům evropské kultury, na něž současná převažující materialistická a hédonistická kultura zapomněla. Vysvětluje, že bez dědictví Athén a Jeruzaléma je ohrožena nejen svoboda a řád, soudržnost demokratické společnosti, ale i dnešní, nikdy v minulosti nevídaný blahobyt. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: západní civilizace; dějiny civilizace; western civilization; history of civilization; monografie; monographs