Námok a loužení svrškových usní - Müller, Jindřich; Pektor, Vladimír; Tomíšek, Miroslav (Státní nakladatelství technické literatury, 1957)
Kniha pojednává o technologickém postupu první fáze výroby svrškových usní - o námoku a loužení. Uvádí materiály a pomocné látky používané při tomto procesu. Všímá si nejen uspořádání loužné dílny a organizace opráce v ní, ale i otázek hospodárnosti výroby
1200 výt.
Keywords: koželužství; usně; kůže (materiál); tannery; hides and skins; leather; loužení; námok; mokrá dílna; příručky; handbooks, manuals, etc