Klasická filozofie v kostce - Moore, Michael (Universum (Euromedia Group), 2020)
Kniha mapuje dějiny antické řecké a římské filozofie (řecká přírodní škola, Pýthagorás, Hérakleitos, atomisté, sofisté a Sókratés, Platón, Aristotelés, stoikové, Epikúros, Seneca, Epiktétos, Marcus Aurelius, Plótínos aj.).