Držte si své děti : proč jsou rodiče důležitější než kamarádi - Neufeld, Gordon, 1946-; Maté, Gabor, 1944- (PeopleComm, 2019)
Autor, kanadský vývojový psycholog, předkládá tezi, že problematické chování dětí a adolescentů (agresivita, vztek, šikana, sebevraždy aj.) má svůj původ ve ztrátě orientace dětí na pečující dospělé v jejich životě. Za problematické autor považuje především orientaci dětí na vrstevníky, kdy rodiče již nejsou autoritami v životě dětí a jsou to stejně nevyzrálí vrstevníci, kteří formují základ osobnosti dětí. Kniha nabízí program, který pomůže rodičům udržet si děti, dokud nevyspějí, a obnovit vzájemné vztahy.
Přeloženo z angličtiny
Terminologický slovník
Keywords: rodiče a děti; rodinné vztahy; interpersonální vztahy; výchova dítěte; psychologie dítěte; hodnotová orientace; parents and children; family relationships; interpersonal relations; child rearing; child psychology; value orientation; populárně-naučné publikace; popular works