Láska a smrt ve vybraných literárních dílech německého středověku - Stanovská, Sylvie, 1969- (Masarykova univerzita, 2019)
Kniha přináší poprvé v dějinách novodobé české germanistické medievistiky česky psané přehledy děje vybraných literárních děl německého středověku včetně charakteristiky hlavních postav a jejich vztahu k lásce a smrti. Nakladatelská anotace. Kráceno.
200 výtisků
Keywords: 9.-15. století; německá literatura -- 9.-15. století; středověká literatura -- Německo; láska; smrt; literární náměty; literárněvědné rozbory; interpretace a přijetí literárního díla; German literature -- 9th-15th centuries; medieval literature -- Germany; love; death; literary themes; literary criticism and history; interpretation and reception of literature; monografie; monographs