Láska a smrt ve vybraných literárních dílech německého středověku - Stanovská, Sylvie, 1969- (Masarykova univerzita, 2019)
Kniha přináší poprvé v dějinách novodobé české germanistické medievistiky česky psané přehledy děje vybraných literárních děl německého středověku včetně charakteristiky hlavních postav a jejich vztahu k lásce a smrti. Nakladatelská anotace. Kráceno.