Textologie dnes : (příručka pro začínající editory) - Špirit, Michael, 1965- (Ústav pro českou literaturu AV ČR, v.v.i., 2019)
Předkládaná monografie ukazuje, že příprava textu pro vydání, je proces obdobně náročný jako umělecké restaurátorství nebo digitalizace filmových děl. Látkou autorova výzkumu jsou vydavatelské projekty posledních tří dekád, jejichž výběr mapuje vybrané důležité ediční počiny naší přítomnosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: literární texty; česká literatura; vydavatelská činnost; redakční práce; textologie; literary texts; Czech literature; publishing; editing; textology; studie; příručky; studies; handbooks and manuals