Textologie dnes : (příručka pro začínající editory) - Špirit, Michael, 1965- (Varianty, 2019)
Předkládaná monografie ukazuje, že příprava textu pro vydání, je proces obdobně náročný jako umělecké restaurátorství nebo digitalizace filmových děl.