Dej si pohov! A začni žít : francouzské umění, jak mít všechno na háku - Midal, Fabrice, 1967- (Metafora, 2019)
Francouzský učitel meditace v knize objasňuje, proč je osvobození od společenských tlaků i osobních nároků na sebe samotného klíčem ke šťastnému a smysluplnému životu. V 15 kapitolách autor provádí čtenáře radikální proměnou pohledu na sebe sama i svět kolem. Fabrice Midal zdůrazňuje, že základní podmínkou je naučit se dát si tzv. pohov. Vysvětluje, jak je důležité přestat se nutit do toho, co si myslíme, že máme dělat, a napomáhá zvolit si cestu být tím, kým opravdu být chceme. Prostřednictvím zklidnění si lze snadněji užít spokojenější a hodnotnější život.
Přeloženo z francouzštiny
Keywords: sebepojetí; sebeuvědomování; sebepřijímání; sebeláska; meditace; kvalita života; self-concept; self-awareness; self-acceptance; self-love; meditation; quality of life; příručky; handbooks and manuals