Města na planině - McCarthy, Cormac, 1933- (Argo, 2010)
Hrdinové tohoto románu mají stejnou potřebu štěstí a jistoty jako všichni lidé. Ale jak můžou zakotvit, když musí žít v nejošklivějším kusu Ameriky někde u mexických hranic, na vyprahlé pláni, kterou stejně brzo zabere armáda? Zbývá na ně jen provizorium, drsný život plný dřiny, násilí, ke kterému dochází samozřejmě a mechanicky, protože prostě patří k věci, nemilosrdný svět, který je nutí vzdát se emocí, protože jinak by neobstáli.
Přeloženo z angličtiny
Rozložená titulní strana
Keywords: americké romány; American fiction